Biografie

Maurien, geboren in Voorhout, groeide als druk jongetje op in een verder rustige en warme familie. Met een gitaarspelende vader, een moeder met een kekke altblokfluit, een zus met een dwarsfluit waar de honden van opa en oma altijd van gingen janken en een andere zus met een tokkelgitaar, was er in huize Den Engelsman genoeg muzikaliteit. Als klein jongetje was Maurien direct geobsedeerd door het grote drumstel bij het gospelkoor van zijn ouders.

Dat bleek ook toen hij rond zijn tiende op drumles ging. Hij experimenteerde in die tijd ook met veel andere instrumenten. Bovendien was hij als zanger veel te vinden in de gospelscene van Rijnsburg en omstreken. Naast muziekervaring deed hij toneelervaring op bij De Speelkring o.l.v. Marleen van Leeuwen.

Na het afronden van zijn opleiding Onderwijsassistent werd hij toegelaten tot de afdeling Docent Muziek aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS). Qua muzikaliteit heeft Maurien hier grote stappen gezet. Zo leerde hij met het combivak piano/zang veel nieuwe vaardigheden op het gebied van drums, gitaar, piano, zang en muzikale theoretische vormgeving. Met name Judith Tacken en Walter Betram hebben hier een grote rol in gespeeld.

Zijn brood verdient hij met datgene wat hij het liefste doet: muziek maken en muziek overbrengen. Zo verhuurt hij zichzelf als docent, muzikant, dirigent, arrangeur, bandcoach en entertainer. Alles weet hij, dankzij zijn ritmische achtergrond, op een net iets andere manier te benaderen. Op deze site kan je vinden waar dit brede kleurenpalet allemaal uit bestaat. Hieronder vind je de muziek die Maurien insprireert en waar je hem ’s nachts voor wakker kan maken.