Docent Muziek

BASISONDERWIJS

Ondertussen heeft Maurien al veel ervaring opgebouwd met muziek in het basisonderwijs. Met een grote glimlach en gitaar gaat hij van klas naar klas. Peuters tot groep acht, niets is te gek voor deze enthousiaste, meeslepende en muzikale meester. Zeker een leuke toevoeging voor het wekelijkse programma op uw basisschool, maar u kunt ook denken aan een project van tien weken. Mocht u geïnteresseerd zijn in zijn lesplan kunt u dit opvragen via het contactformulier.

  • Op de donderdag geeft hij les op Montessorischool Wassenaar. (2017 tot heden)
  • Op de vrijdag geeft hij les op basisschool Oranje Nassau in Sliedrecht. (2016 tot heden)
  • Hij heeft ervaring op meerdere scholen met meerdere projecten, maar heeft door verhuizing ook 3 scholen los moeten laten. Hij is nog op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Zijn uitgangspunt is plezier hebben in het maken van muziek. Al gaat het om zingen of het aanslaan van een triangel, alles gebeurd met een glimach. Hij maakt veel gebruik van digibordmateriaal. Denk hierbij aan Muziek in school, maar ook aan filmpjes op Youtube. Klassieke muziek speelt een grote rol in zijn lessen, maar hij probeert zoveel mogelijk stijlen aan bod te laten komen van jongs af aan als de leerling nog open in de wereld staat. Zingen en expressie staat in de onderbouw centraal, waar in de bovenbouw meer wordt gefocust op het in de klas halen van ‘echte muziek’ door het zingen van popmuziek of het meespelen van bekende songs op boomwhackers.

Dit nummer heeft Maurien geschreven in opdracht van Montessorischool Noordwijk! Het is een geweldige hit geworden op alle basisscholen waar hij sinds die tijd is geweest.

Het doel is om zoveel mogelijk muziek mee te geven aan het jonge kind. Of Maurien dat nou doet of iemand anders maakt niet uit, maar het is wel van essentieel belang dat het gebeurd. Zorg dat je vandaag nog deze muziekdocent benadert voor een kennismakingsgesprek.